Grécke kurča
- hlavné chody
- řecká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 62777x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | biela paprika |
2 ks | paradajka |
2 ks | ciule |
8 ks | kuracie horné stehno |
2 lyžice | grécke bylinky |
2 - 3 lyžíc | olivový olej |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Kuracie kúsky očistíme, posypeme zmesou gréckych byliniek a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme chvíľu v chlade odležať. Do rozpáleného hrnca vložíme pripravené kúsky kurčaťa a krátko pod pokrievkou opečieme. Potom mäso otočíme, pridáme na prúžky nakrájanú papriku a cibuľu a opäť necháme opekať. Nakoniec pridáme nakrájané paradajky a podľa potreby podlejeme vodou. Mierne osolíme. Grécke kurča podávame s plátkami pečených zemiakov, ktoré podlievame omáčkou.