Grécka medová torta s tvarohom
- múčniky
- řecká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 72107x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
120 g | maslo |
250 g | tvaroh |
120 g | hladká múka |
2 ks | vajcia |
1 lyžička | Škorica |
2 lyžice | med |
45 g | cukor |
Postup prípravy receptu
Z masla, preosiatej múky, cukru a lyžice studenej vody spracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a vložíme do koláčovej formy. Tvaroh zmiešame s medom, pridáme rozšľahané celé vajcia a polovicu škorice (tzn. 1 / 2 lyžičky). Zmes rozotrieme na cesto a posypeme zvyškom škorice. Pečieme v mierne vyhriatej rúre cca 35 minút (150-180 stupňov).