Grécka fazuľa
- hlavné chody
- řecká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 26359x
Výborné jedlo, ktoré sa dá jesť horúce aj studené, samostatne aj ako príloha.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
mleté čierne korenie | |
2 lyžice | med |
4 ks | Mrkva |
1/2 ks | sušená chilli paprička |
2 lyžice | olivový olej |
4 strúčiky | cesnak |
4 stopky | zeler |
1 štipka | sušené oregano |
250 ml | voda |
400 ml | konzervované paradajky |
2 ks | bobkový list |
soľ | |
2 snítky | tymián |
500 g | červená fazuľa |
Postup prípravy receptu
Namočíme si veľké biele alebo červené fazule do druhého dňa. Zlejeme fazuľa, vložíme ich do hrnca a zalejeme ich dostatočným množstvom studenej vody. Fazuľa privedieme do varu na prudkom ohni. Potom znížime teplotu a dusíme je neprikryté asi 30 - 35 minút domäkka. Uvarené fazuľa zlejeme. Medzitým si pripravíme omáčku. Zeleninu očistíme. Cibuľu nasekáme najemno, cesnak na rezance, zeler a mrkvu na kocky. Usmažíme cibuľu dozlatista na rozohriatom oleji. Pridáme zeler, tymián, bobkový list, oregano, chilli, paradajky, vodu, med soľ a korenie. Všetko privedieme k varu. Prikryjeme a dusíme asi 1 hodinu, až omáčka trochu zhustne a zelenina zmäkne. Zatiaľ si predhrejeme rúru na 190 ° C. Fazuľa a omáčku vložíme do zapekacej misky alebo pekáča a pečieme asi 20 - 25 minút, až sú fazuľa mäkké. Z gréckych fazule vyberieme bobkové listy a vetvičky tymianu. Grécke fazuľa podávame podľa chuti. Vhodnou prílohou sú fazuľa.
Komentáre k receptu Grécka fazuľa (1 komentár)
-
Vaše méno
12.July 2017 09:14
podľa mna to musí byť výborné, ale pracný recept