Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Grécka fazuľa

  • hlavné chody
  • řecká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26359x
Grécka fazuľa

Výborné jedlo, ktoré sa dá jesť horúce aj studené, samostatne aj ako príloha.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Grécka fazuľa
recept Grécka fazuľa
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
mleté čierne korenie
2 lyžice med
4 ks Mrkva
1/2 ks sušená chilli paprička
2 lyžice olivový olej
4 strúčiky cesnak
4 stopky zeler
1 štipka sušené oregano
250 ml voda
400 ml konzervované paradajky
2 ks bobkový list
soľ
2 snítky tymián
500 g červená fazuľa

Postup prípravy receptu

Namočíme si veľké biele alebo červené fazule do druhého dňa. Zlejeme fazuľa, vložíme ich do hrnca a zalejeme ich dostatočným množstvom studenej vody. Fazuľa privedieme do varu na prudkom ohni. Potom znížime teplotu a dusíme je neprikryté asi 30 - 35 minút domäkka. Uvarené fazuľa zlejeme. Medzitým si pripravíme omáčku. Zeleninu očistíme. Cibuľu nasekáme najemno, cesnak na rezance, zeler a mrkvu na kocky. Usmažíme cibuľu dozlatista na rozohriatom oleji. Pridáme zeler, tymián, bobkový list, oregano, chilli, paradajky, vodu, med soľ a korenie. Všetko privedieme k varu. Prikryjeme a dusíme asi 1 hodinu, až omáčka trochu zhustne a zelenina zmäkne. Zatiaľ si predhrejeme rúru na 190 ° C. Fazuľa a omáčku vložíme do zapekacej misky alebo pekáča a pečieme asi 20 - 25 minút, až sú fazuľa mäkké. Z gréckych fazule vyberieme bobkové listy a vetvičky tymianu. Grécke fazuľa podávame podľa chuti. Vhodnou prílohou sú fazuľa.

Komentáre k receptu Grécka fazuľa (1 komentár)

  • Vaše méno 12.July 2017 09:14

    podľa mna to musí byť výborné, ale pracný recept

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty