Gratinovaný pangas
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 30824x
Rybie filé pangas zapekáme s kyslou smotanou a strúhaným syrom. Podávame s opékaným zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžičky | kapary |
1 ks | kyslá uhorka |
1 lyžica | horcica |
200 ml | kyslá smotana |
50 g | slanina |
50 g | strúhaný tvrdý syr |
500 g | rybie filé pangas |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
citrónová šťava | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Mrazené filé necháme asi 1 hodinu povoliť, potom ich umyjeme, osušíme a pokvapkáme šťavou z 1 citróna a osolíme. Potrieme horčicou a posypeme nakrájanou uhorkou a kapary. Zapekacie misu vytrieme maslom, vložíme do nej pripravené filé, ktoré zalejeme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme v horúcej rúre do ružova. Gratinované filety pangas podávame s opečenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.