Gratinované rybie filé so šampiňónmi
- predjedlá
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 67964x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 - 6 lyžíc | kyslá smotana |
150 g | syr |
3 - 4 ks | šampiňóny |
50 g | maslo |
4 ks | rybie filé (menšie porcie) |
na ozdobu: | |
zelenina | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
citrónová šťava |
Postup prípravy receptu
Menšie plátky rybieho filé pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme aspoň 15 minút uležať. Potom je papierovým obrúskom osušíme a sprudka osmažíme na rozohriatom oleji z oboch strán. Osolíme a okoreníme. Zapekacej misky alebo mušle vymažeme maslom a vložíme do nich osmaženej rybu. Očistené huby nakrájame na plátky a krátko osmažíme na masle. Jemne posolíme, okoreníme a narovnáme do misiek okolo porcií rybieho filé. Na každú porciu rozotrieme asi 1 lyžicu kyslej smotany (môžeme aj šľahačku na šľahanie) a posypeme nastrúhaným syrom. Zapekáme najlepšie v teplovzdušnej rúre s vrchným grilom asi 10 - 15 minút, kým syr nezrůžoví. Gratinované rybie filé so šampiňónmi podávame ako predjedlo s bielym pečivom. Hodí sa aj na silvestrovskú slávnostné "tabuľu".