Grahamový chlieb z domácej pekárne
- prílohy
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 72806x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | soľ |
100 g | Grahamová múka |
0,35 l | voda |
300 g | hladká múka |
3 lyžice | olej |
100 g | celozrnná ražná múka |
1 lyžička | Rasco |
1 lyžica | sušené mlieko |
1 lyžička | cukor |
1 lyžička | sušené droždie |
Postup prípravy receptu
Všetky suroviny dáme postupne do pekárne. Dávame v tomto poradí: voda, olej, soľ, rasca, sušené mlieko, hladká múka, ražná múka, Grahamová múka a nakoniec sušené droždie s cukrom. Do cesta pridáme semienka podľa chuti. Dávam slnečnicové, tekvicové, sezamové, alebo ľanové. Pekarna Eta Harmony program č.1. Veľkosť 1 a svetlá kôrka. Grahamový chlieb upečieme a krájame na plátky.