Grahamové špagety s omáčkou z nivy a kuracím mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 41699x
Výborný obed, ktorý na dlho zasýti. Recept z grahamových cestovín, krémové omáčky a kuracieho mäsa. Pálivú chuť dodá chilli.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | kuracie prsia |
200 - 250 g | grahamové špagety |
čili omáčka | |
1 lyžička | olivový olej |
soľ | |
1 plátok | maslo |
hrubá soľ | |
omáčka: | |
polotučné mlieko | |
maslo | |
zelená petržlenová vňať | |
tymián | |
4 lyžice | smotanový biely jogurt |
chilli korenie | |
1 ks | zelená časť póru (10cm) |
150 g | niva |
Postup prípravy receptu
Grahamové cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Varíme ich v dostatočnom množstve osolenej vody s lyžičkou olivového oleja, aby sa nám neslepily. Scedíme a uchovávame v teple. Počas varenia cestovín si na rezance nakrájame kuracie mäso zbavené membrán a tuku. Posypeme hrubou soľou a obalíme v hotovej chilli omáčke (zakúpime v každom supermarkete). Necháme chvíľu marinovať. Mäso si samozrejme môžeme naložiť aj deň vopred, ale v tomto recepte to nie je nutné. Pripravíme si omáčku. Nivu nastrúhame nahrubo, pór nakrájame na jemné rezančeky. Na troške masla pór speníme, pridáme nivu, a necháme mierne rozpustiť. Primiešame jogurt, tymian, mleté chilli korenie a zriedime mliekom. Chvíľu prehrievajú a tesne pred vypnutím vmiešame trochu zelenej petržlenovej vňate. Kuracie rezance naprudko osmažíme na plátku masla. Mali by byť zlatisté. Grahamové cestoviny rozdelíme na nahriate taniere, prelejeme omáčkou z nivy a posypeme kuracím mäsom. Môžeme dozdobiť čerstvou zeleninou. Ihneď podávame.