Gobbetti s Bolonskou omáčkou
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 63716x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
sójová omáčka | |
250 g | bravčová stehno |
grilovacie korenie | |
15 dkg | strúhaný syr |
1 pohár | Bolonská omáčka |
1/3 balíčku | cestoviny |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso nakrájame na kúsky alebo na rezance (ako na čínu). Dáme variť vodu potrebnú na prípravu cestovín. Na panvici rozohrejeme olej. Kúsky mäsa okoreníme grilovacím korením a sprudka orestujeme na panvici s olejom. Ľahko pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme mäso ešte chvíľu piecť. Do vriacej vody nasypeme gobbetti alebo iné cestoviny. K mäsu nalejeme sladkokyslou Bolonská omáčka s ananásom alebo zeleninou. Pohári od omáčky vypláchneme trochou vody a nalejeme aj na panvicu. Zmes premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi 5 minút. Medzitým nastrúhame syr. Zmes aj cestoviny sa dokončí takmer súčasne. Scedíme cestoviny, naservíruje na taniere a doprostred každej porcie návrším zmes mäsa s Bolonská omáčkou. Rýchlo zasypeme syrom, aby sa krásne roztiekla. Gobbetti s Bolonská omáčkou podávame s kečupom.