Gnocchi so syrovou omáčkou a kuracím mäsom
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 146407x
Gnocchi sú halušky zo zemiakového cesta a sú bežne k dostaniu v supermarketech.Jejich príprava je rýchla. Chutia výborne s mäsom a rôznymi omáčkami.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 lyžíc | olej |
mleté čierne korenie | |
500 g | kuracie mäso |
soľ | |
1 lyžička | karí korenie |
1 lyžička | solamyl |
6 ks | paradajka |
na ozdobu: | |
1 snítka | petržlenová vňať |
omáčka: | |
2 dl | mlieko |
1 balíček | omáčka na cestoviny parmazánská syrová |
2 dl | voda |
príloha: | |
2 balíčky | gnocchi |
Postup prípravy receptu
Príprava syrovej omáčky trvá asi 10 minút. Obsah sáčku so syrovou omáčkou rozmiešame s 2 decilitre vody a 2 decilitre studeného mlieka. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme na miernom ohni ešte 5 minút. Kuracie mäso opláchneme v studenej vode a nakrájame na drobné kocky. Tie premiešame s 1 lyžičkou Solamylu. Mäso sprudka osmažíme na rozpálenom oleji a ochutíme karí korením a mletým korením. Gnocchi vhodíme do vriacej osolenej vody. Akonáhle vyplávajú na hladinu, varíme ešte 2 - 3 minúty. Potom ich scedíme. Paradajky opláchneme a nadrobno nakrájame. Gnocchi rozdelíme na taniere, polejeme syrovou parmazánovou omáčkou, posypeme osmaženým kuracím mäsom a paradajkami. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.