Gnocchi s jemnou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 55206x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | hladká múka |
1/2 l | vývar |
1 balíček | zemiakové gnocchi |
2 lyžice | nasekaná petržlenová vňať |
250 g | tyčinky surimi |
150 ml | smotana |
1 ks | stredne veľká cibuľa |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Krabie tyčinky nakrájame na drobné kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Petržlenovú vňať usekáme na jemno. Zemiakové gnocchi uvaríme podľa návodu. Na oleji speníme cibuľku. Vmiešame múku a zalejeme studeným vývarom. Povaríme 15 minút a pridáme nakrájané surimi tyčinky. Necháme ešte 5 minút prebublávať a vlejeme smotanu. Vmiešame sekanou petržlen a podľa potreby osolíme a okoreníme. Uvarené gnocchi rozdelíme na porcie a prelejeme jemnú omáčkou. Podávame ozdobené bylinkami a čerstvou zeleninou.