Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Gnocchi s hráškom a mrkvou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24826x
Gnocchi s hráškom a mrkvou

Gnocchi s hráškom a mrkvou môžu byť hlavným chodom pre vegetariánov alebo ľahkým obedom pri diéte. A naopak, pre milovníkov mäsa sú výbornou prílohou k mäsu smaženému či varenému.

vytlačiť recept Gnocchi s hráškom a mrkvou
recept Gnocchi s hráškom a mrkvou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček gnocchi
50 ml mlieko
250 ml smotana
2 lyžičky hladká múka
3 - 4 snítek petržlen
1 plechovka sterilizovaný hrášok s mrkvou
1 ks cibula
60 g maslo

podľa chuti:

soľ
korenie

Postup prípravy receptu

Cibuľu ošúpeme, jemne nakrájame a na masle opražíme takmer dozlatista. Zelenú petržlenovú vňať jemne nasekáme. Hrášok s mrkvou scedíme a spolu s petržlenovou vňaťou pridáme k cibuli. V malom množstve studeného mlieka rozmiešame hladkú múku, pridáme smotanu a prilejeme k zelenine. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania privedieme omáčku k varu. Len krátko, do zhustnutia, povaríme. Gnocchi vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 3 minúty, ako halušky vyplávajú. Scedíme, rozdelíme na porcie a každú porciu prelejeme omáčkou s hráškom a mrkvou. Gnocchi s hráškom a mrkvou podávame ako hlavný chod, alebo ako prílohu k mäsu. Napríklad kuraciemu plátku, prudko osmaženému na oleji a ochucenému paprikovou vegetu a korením. Pozn: Z jedného balíčka gnocchi pripravíme 3 porcie.

Komentáre k receptu Gnocchi s hráškom a mrkvou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty