Gnocchi s hráškom a mrkvou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 24826x
Gnocchi s hráškom a mrkvou môžu byť hlavným chodom pre vegetariánov alebo ľahkým obedom pri diéte. A naopak, pre milovníkov mäsa sú výbornou prílohou k mäsu smaženému či varenému.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | gnocchi |
50 ml | mlieko |
250 ml | smotana |
2 lyžičky | hladká múka |
3 - 4 snítek | petržlen |
1 plechovka | sterilizovaný hrášok s mrkvou |
1 ks | cibula |
60 g | maslo |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Cibuľu ošúpeme, jemne nakrájame a na masle opražíme takmer dozlatista. Zelenú petržlenovú vňať jemne nasekáme. Hrášok s mrkvou scedíme a spolu s petržlenovou vňaťou pridáme k cibuli. V malom množstve studeného mlieka rozmiešame hladkú múku, pridáme smotanu a prilejeme k zelenine. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania privedieme omáčku k varu. Len krátko, do zhustnutia, povaríme. Gnocchi vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 3 minúty, ako halušky vyplávajú. Scedíme, rozdelíme na porcie a každú porciu prelejeme omáčkou s hráškom a mrkvou. Gnocchi s hráškom a mrkvou podávame ako hlavný chod, alebo ako prílohu k mäsu. Napríklad kuraciemu plátku, prudko osmaženému na oleji a ochucenému paprikovou vegetu a korením. Pozn: Z jedného balíčka gnocchi pripravíme 3 porcie.