Gnocchi s fazuľkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 57320x
Ak chcete pripraviť niečo dobrého, ale nechcete stráviť celé dopoludnie v kuchyni, určite uvítate recept na gnocchi, ktoré chutia skvele a pripravíte je za pár minút.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | kuracie rezeň |
1 lyžička | karí |
1/2 lyžice | hladká múka |
1 lyžica | maslo |
1 miska | zelenej fazuľky |
3 strúčiky | cesnak |
250 ml | smotana na šľahanie |
50 ml | mlieko |
podľa chuti: | |
bazalka | |
mletý korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
príloha: | |
1 balíček | gnocchi |
Postup prípravy receptu
Končeky fazuľových strukov odkrojíme. Struky môžeme prekrojiť, pokiaľ nie sú príliš dlhé, možno ich ponechať celé. Bazalku jemne nasekáme. Možno použiť aj bazalku sušenú. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Mäso rozkrájame na slabé rezance. Na rozpálenom oleji sprudka osmažíme fazuľky spoločne s cesnakom. Fazuľky by mali byť jemne zlatisté a chrumkavé. Na inej panvici, tiež sprudka, osmažíme kuracie rezančeky. Posypeme je karí korením, posolíme, popepříme, prisypeme bazalku. Okorenené mäso premiešame s usmaženými fazuľkami. Pridáme kúsok masla, počkáme až sa rozpustí a prilejeme smotanu. V malom množstve mlieka rozmiešame dohladka múku a nalejeme ju do zmesi so smotanou. Za stáleho miešania privedieme k varu a len krátko povaríme, omáčka zo smotany zhustne. Podľa návodu na obale uvaríme gnocchi. Ich príprava trvá len pár minút. Uvarené gnocchi scedíme, navrstvíme na ne fazuľky s mäsom a smotanovou omáčkou. Gnocchi s fazuľkami ozdobíme červenou paprikou alebo paradajkou. Pozn: Recept je určený pre dve výdatné porcie.