Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Gnocchi s fazuľkami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 56607x
Gnocchi s fazuľkami

Ak chcete pripraviť niečo dobrého, ale nechcete stráviť celé dopoludnie v kuchyni, určite uvítate recept na gnocchi, ktoré chutia skvele a pripravíte je za pár minút.

vytlačiť recept Gnocchi s fazuľkami
recept Gnocchi s fazuľkami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 ml smotana na šľahanie
50 ml mlieko
2 plátky kuracie rezeň
1 lyžička karí
1/2 lyžice hladká múka
1 lyžica maslo
1 miska zelenej fazuľky
3 strúčiky cesnak

podľa chuti:

bazalka
mletý korenie
soľ

podľa potreby:

olej

príloha:

1 balíček gnocchi

Postup prípravy receptu

Končeky fazuľových strukov odkrojíme. Struky môžeme prekrojiť, pokiaľ nie sú príliš dlhé, možno ich ponechať celé. Bazalku jemne nasekáme. Možno použiť aj bazalku sušenú. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Mäso rozkrájame na slabé rezance. Na rozpálenom oleji sprudka osmažíme fazuľky spoločne s cesnakom. Fazuľky by mali byť jemne zlatisté a chrumkavé. Na inej panvici, tiež sprudka, osmažíme kuracie rezančeky. Posypeme je karí korením, posolíme, popepříme, prisypeme bazalku. Okorenené mäso premiešame s usmaženými fazuľkami. Pridáme kúsok masla, počkáme až sa rozpustí a prilejeme smotanu. V malom množstve mlieka rozmiešame dohladka múku a nalejeme ju do zmesi so smotanou. Za stáleho miešania privedieme k varu a len krátko povaríme, omáčka zo smotany zhustne. Podľa návodu na obale uvaríme gnocchi. Ich príprava trvá len pár minút. Uvarené gnocchi scedíme, navrstvíme na ne fazuľky s mäsom a smotanovou omáčkou. Gnocchi s fazuľkami ozdobíme červenou paprikou alebo paradajkou. Pozn: Recept je určený pre dve výdatné porcie.

Komentáre k receptu Gnocchi s fazuľkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty