Glgy
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 60727x
Každý kraj túto pochúťku nazýva inak. Jedná sa o uvarené kúsky cesta s vajcami, ku ktorým sa podáva výhradne hlávkový šalát.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 lyžičiek | soľ |
1 ks | cibula |
100 g | anglická slanina |
9 ks | vajcia |
1/2 lyžičky | mleté biele korenie |
cesto: | |
3 ks | vajcia |
1,5 hrnčeka | vlažná voda |
3 hrnčeky | hladká múka |
1/2 lyžičky | soľ |
šalát: | |
50 g | anglická slanina |
2 ks | mladý hlávkový šalát |
zálievka: | |
2 lyžice | cukor múčka |
voda | |
1 - 2 lyžíc | ocot |
Postup prípravy receptu
Všetky ingrediencie zmiešame do cesta. Nesmie byť príliš tuhé. Do vriacej osolenej vody pomocou lyžičky, ktorú namáčame vo vode, hádže kúsky cesta a varíme ich za občasného premiešania asi 5 minút. Cibuľku nakrájame nadrobno a slaninu na kocky. Oboje orestujeme. Pridáme uvarené glgy av miske rozšľahané, osolené a opepřené vajcia. Vajcia necháme za stáleho miešania "zraziť". Hlávkový šalát umyjeme a oberte, väčšie listy natrháme. Slaninu nakrájame na kocky av malom hrnčeku ju necháme zezlátnout. Necháme minútku "ujsť vrelý vzduch" a nalejeme na šalát. Zmiešame vodu s cukrom a octom a zálievkou prelejeme šalát. Pre upresnenie množstvo: hrnček - 0,2 dcl, pre 1 osobu - 1 hrnček múky, 1 / 2 vody a 1 vajce