Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Glgy

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60727x
Glgy

Každý kraj túto pochúťku nazýva inak. Jedná sa o uvarené kúsky cesta s vajcami, ku ktorým sa podáva výhradne hlávkový šalát.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Glgy
recept Glgy sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 lyžičiek soľ
1 ks cibula
100 g anglická slanina
9 ks vajcia
1/2 lyžičky mleté biele korenie

cesto:

3 ks vajcia
1,5 hrnčeka vlažná voda
3 hrnčeky hladká múka
1/2 lyžičky soľ

šalát:

50 g anglická slanina
2 ks mladý hlávkový šalát

zálievka:

2 lyžice cukor múčka
voda
1 - 2 lyžíc ocot

Postup prípravy receptu

Všetky ingrediencie zmiešame do cesta. Nesmie byť príliš tuhé. Do vriacej osolenej vody pomocou lyžičky, ktorú namáčame vo vode, hádže kúsky cesta a varíme ich za občasného premiešania asi 5 minút. Cibuľku nakrájame nadrobno a slaninu na kocky. Oboje orestujeme. Pridáme uvarené glgy av miske rozšľahané, osolené a opepřené vajcia. Vajcia necháme za stáleho miešania "zraziť". Hlávkový šalát umyjeme a oberte, väčšie listy natrháme. Slaninu nakrájame na kocky av malom hrnčeku ju necháme zezlátnout. Necháme minútku "ujsť vrelý vzduch" a nalejeme na šalát. Zmiešame vodu s cukrom a octom a zálievkou prelejeme šalát. Pre upresnenie množstvo: hrnček - 0,2 dcl, pre 1 osobu - 1 hrnček múky, 1 / 2 vody a 1 vajce

Komentáre k receptu Glgy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty