Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Glazované cibuľky

  • prílohy
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 142364x
Glazované cibuľky

Recept na skvele vyzerajúce a chutné cibuľky. Vhodné ako príloha k mäsu, alebo šalát. 4 - 6 porcií.

vytlačiť recept Glazované cibuľky
recept Glazované cibuľky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica hnedý cukor
2 strúčiky prelisovaný cesnak
štipky tymianu na ozdobu
soľ a korenie
2 lyžice olivový olej
1 lyžica lístky tymianu
300 ml zeleninový alebo kurací vývar
2 lyžice červený vínny ocot
500 g cibuľky k nakladanie
1/2 lyžice ocot aceto balsamico

Postup prípravy receptu

V hrnci privedieme k varu vodu. Cibuľky dáme do misy z žiaruvzdorného materiálu, prelejeme vriacou vodou a necháme približne 2 minúty štát, potom vodu zlejeme.

Cibuľky olúpeme. Šupy sa horúcou vodou uvoľní a ľahko sa potom odstráni. Na hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľky a za stáleho miešania je opekáme asi 8 minút zo všetkých strán dozlatista.

Pridáme cesnak a opekáme za stáleho miešania 2 minúty. Do zmesi vmiešame lístky tymianu, cukor, zeleninový alebo kurací vývar a červený vínny ocot. Miešame kým sa cukor úplne nerozpustí.

Tekutinu na panvici privedieme k varu, potom zmiernime oheň a cibuľky zvoľna varíme 10 minút domäkka. Omáčka sa zároveň zvarí na sirupovitá glazúru. Špičkou noža vyskúšame, či sú cibuľky dostatočne mäkké.

Do omáčky vmiešame 1 / 2 lyžice octu aceto balsamico, osolíme ju a okoreníme. Cibuľky upravíme na misu a podávame horúce alebo studené, ozdobené vetvička tymiánu.

Zdroj: Slovart.cz - stredomorská kuchyňa.

Komentáre k receptu Glazované cibuľky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty