Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Gjuveč vegetarián

  • hlavné chody
  • bulharská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63045x
Gjuveč vegetarián

Bezmäsité, ovšem o to zaujímavejšia gjuveč.

vytlačiť recept Gjuveč vegetarián
recept Gjuveč vegetarián sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

saturejka
1 štipka soľ
1 ks väčší baklažán
1 ks väčšia cuketa
1 ks červená kapie

podľa chuti:

balkánsky syr
olivový olej
1 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Baklažán nakrájame na cca 2 cm kocky, veľa nasolíme a necháme 10 minút vypotiť. Potom sparíme horúcou vodou a dáme na panvicu dusiť pod pokrievkou s trochou olivového oleja. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu. Pomer baklažánu a cukety by mal byť 1:1. Potom nakrájame 1 červenú kapi na prúžky a pridáme ju k zmesi. Po cca 10 minútach preložíme do pekáča, posypeme saturejkou zalejeme osolenou vodou s olivovým olejom až po okraj a pečieme v rúre max 1 hodinu. Zelenina by mala byť mäkká, ale nesmie sa rozpadať. Podľa potreby dolievame vodu a podľa chuti olej. Potom preložíme zmes na gjuveč do zapekacej misky bez veka, rozklepneme na povrch vajíčko a necháme dôjsť v rúre až je vajíčko na Hnilička. Pod vajíčko možno pridať aj balkánsky syr - ako kto má rád.

Komentáre k receptu Gjuveč vegetarián (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty