Gjuveč vegetarián
- hlavné chody
- bulharská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 63045x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
saturejka | |
1 štipka | soľ |
1 ks | väčší baklažán |
1 ks | väčšia cuketa |
1 ks | červená kapie |
podľa chuti: | |
balkánsky syr | |
olivový olej | |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Baklažán nakrájame na cca 2 cm kocky, veľa nasolíme a necháme 10 minút vypotiť. Potom sparíme horúcou vodou a dáme na panvicu dusiť pod pokrievkou s trochou olivového oleja. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu. Pomer baklažánu a cukety by mal byť 1:1. Potom nakrájame 1 červenú kapi na prúžky a pridáme ju k zmesi. Po cca 10 minútach preložíme do pekáča, posypeme saturejkou zalejeme osolenou vodou s olivovým olejom až po okraj a pečieme v rúre max 1 hodinu. Zelenina by mala byť mäkká, ale nesmie sa rozpadať. Podľa potreby dolievame vodu a podľa chuti olej. Potom preložíme zmes na gjuveč do zapekacej misky bez veka, rozklepneme na povrch vajíčko a necháme dôjsť v rúre až je vajíčko na Hnilička. Pod vajíčko možno pridať aj balkánsky syr - ako kto má rád.