Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Gaštanová buchta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133906x
Gaštanová buchta

Ak máte radi ľadové gaštany, určite prídete na chuť aj tomuto múčnika.

vytlačiť recept Gaštanová buchta
recept Gaštanová buchta sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

tuk na vymazanie
strúhanka

cesto:

200 ml olej
1 balíček prášok do pečiva
250 g polohrubá múka
4 ks vajcia
250 g cukor múčka
150 ml voda
2 ks ľadovej gaštany

Postup prípravy receptu

Vajcia si rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Ľadové gaštany si nastrúhame na hrubom strúhadle. Žĺtky vymiešame s cukrom a olejom. Striedavo pridávame múku premiešané s práškom do pečiva a po častiach vodu. Vsypeme strúhané gaštany a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Vlejeme na tukom vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme na 175 ° C približne 15 až 20 minút. Podávame posypané práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Gaštanová buchta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty