Gaštanová buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 133906x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
tuk na vymazanie | |
strúhanka | |
cesto: | |
200 ml | olej |
1 balíček | prášok do pečiva |
250 g | polohrubá múka |
4 ks | vajcia |
250 g | cukor múčka |
150 ml | voda |
2 ks | ľadovej gaštany |
Postup prípravy receptu
Vajcia si rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Ľadové gaštany si nastrúhame na hrubom strúhadle. Žĺtky vymiešame s cukrom a olejom. Striedavo pridávame múku premiešané s práškom do pečiva a po častiach vodu. Vsypeme strúhané gaštany a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Vlejeme na tukom vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme na 175 ° C približne 15 až 20 minút. Podávame posypané práškovým cukrom.