Fusilli so slaninou a šampiňónmi
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 135957x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | anglická slanina |
500 ml | smotana na varenie |
1,5 lyžice | solamyl |
mleté čierne korenie | |
220 g | syr |
soľ | |
1 balíček | Fusilli |
1 plechovka | sterilizované šampiňóny |
Postup prípravy receptu
Fusilli uvaríme podľa návodu v osolenej vode, do ktorej sme pridali aj pár kvapiek oleja. Syr nastrúhame. Slaninu nakrájame na rezance a vyškvaříme na panvici. Pridáme huby, osolíme, okoreníme a ešte chvíľku restujeme. Potom podlejeme 4 dl smotany a privedieme k varu. V 1 dl smotany rozmiešame solamyl, vlejeme na panvicu a povaríme. Tesne pred dokončením vmiešame polovicu syra. Cestoviny servírujeme na tanier, prelejeme omáčkou a zasypeme zvyšným syrom.