Fusilli s tuniakom
- hlavné chody
- recept zobrazen: 144011x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
60 g | maslo |
1 lyžica | citrónová kôra nastrúhaná |
hobliny citrónovej kôry | |
400 g | cestoviny Fusilli |
petržlen | |
4 lyžice | citrónová šťava |
200 g | Odkvapkané tuniak v olivovom oleji |
1/2 lyžičky | výťažok z ančovičky |
300 ml | smotana |
soľ a korenie |
Postup prípravy receptu
Vo veľkom hrnci privedieme k varu mierne osolenú vodu. Na panvici rozohrejeme maslo, vmiešame do neho smotanu na šľahanie a citrónovú šťavu a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.
Do omáčky vmiešame citrónovú kôru a výťažok z ančovičky (sardely). Do vriacej vody vložíme cestoviny Fusilli a varíme je 10-20 minút alebo podľa návodu na obale. Dôkladne ich scedíme.
Cestoviny prelejeme omáčkou a premiešame. Tuniaka rozoberieme na kúsky a opatrne premiešame s cestovinami tak, aby kúsky rybieho mäsa zostali pohromade.
Pokrm podľa chuti osolíme a okoreníme, upravíme na misu, ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou a hoblinkami citrónovej kôry a ihneď podávame.
Zdroj: Slovart.cz