Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Fusilli s tuniakom

  • hlavné chody
  • recept zobrazen: 144011x
Fusilli s tuniakom

Cestoviny s tuniakom a smotanou. 4 porcie.

vytlačiť recept Fusilli s tuniakom
recept Fusilli s tuniakom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

60 g maslo
1 lyžica citrónová kôra nastrúhaná
hobliny citrónovej kôry
400 g cestoviny Fusilli
petržlen
4 lyžice citrónová šťava
200 g Odkvapkané tuniak v olivovom oleji
1/2 lyžičky výťažok z ančovičky
300 ml smotana
soľ a korenie

Postup prípravy receptu

Vo veľkom hrnci privedieme k varu mierne osolenú vodu. Na panvici rozohrejeme maslo, vmiešame do neho smotanu na šľahanie a citrónovú šťavu a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.

Do omáčky vmiešame citrónovú kôru a výťažok z ančovičky (sardely). Do vriacej vody vložíme cestoviny Fusilli a varíme je 10-20 minút alebo podľa návodu na obale. Dôkladne ich scedíme.

Cestoviny prelejeme omáčkou a premiešame. Tuniaka rozoberieme na kúsky a opatrne premiešame s cestovinami tak, aby kúsky rybieho mäsa zostali pohromade.

Pokrm podľa chuti osolíme a okoreníme, upravíme na misu, ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou a hoblinkami citrónovej kôry a ihneď podávame.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Fusilli s tuniakom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty