Fusilli s klobásou a červenými fazuľami
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 8598x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | talianska klobása |
1 štipka | soľ |
125 ml | suché biele víno |
1 štipka | tymián |
1 plechovka | sterilizované červené fazule |
2 lyžice | paradajkový pretlak |
2 lyžice | olivový olej |
1 ks | cibula |
400 g | Fusilli |
2 ks | paradajka |
podľa chuti: | |
1 ks | feferónka |
Postup prípravy receptu
Klobásu olúpeme a nakrájame na pol kolieska. Paradajky nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Cibuľu zesklovatíme na oleji, pridáme klobásu, tymián. Kto chce, môže pridať feferónku. Opekáme pri strednej teplote. Pridáme paradajky, vysušenej fazuľa, pretlak a víno. Varíme do zhustnutia. Medzitým si uvaríme Fusilli podľa návodu na obale. Cestoviny scedíme a pridáme do omáčky. Všetko premiešame a môžeme podávať. Fusilli s klobásou a červenými fazuľami ihneď podávame. Podľa chuti sypeme Fusilli strúhaným ementál.