Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Francúzsky toast

  • predjedlá
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64434x
Francúzsky toast

Jednoduchý a rýchly recept na kalorickú raňajky alebo večeru.

vytlačiť recept Francúzsky toast
recept Francúzsky toast sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks vajcia
6 plátkov toastový chleba
1 hrsť petržlen
6 plátkov tvrdý syr

na obalenie:

1 lyžica mlieko
korenie
soľ
2 ks vajcia

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Šesť plátkov toastového chleba namažeme ľahko maslom. Tri z nich posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a na každý plátok chleba s petržlenom položíme dva plátky tvrdého syra. Na syr položíme zvyšné tri plátky chleba, natretou stranou dovnútra. Nožom vykrojíme uprostred každého toastu okrúhly otvor. V mise rozšľaháme jedno vajce spolu s mliekom, soľou a korením. Pripravené toasty namočíme do tejto zmesi a dbáme na to, aby sa vajcia dostalo všade. Na panvici si rozohrejeme olej a obalené toasty v ňom z jednej strany opečieme. Potom toasty otočíme a do vykrojeného otvoru rozbi jedno vajce. Toasty opekáme tak dlho, až sú vajcia hotové. Podľa potreby môžeme toasty znovu obrátiť, ale dávame pozor, aby nám vajcia nevytiekol. Hotové francúzske toasty podávame s čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Francúzsky toast (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty