Francúzsky toast
- predjedlá
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 64379x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 plátkov | tvrdý syr |
3 ks | vajcia |
6 plátkov | toastový chleba |
1 hrsť | petržlen |
na obalenie: | |
korenie | |
soľ | |
2 ks | vajcia |
1 lyžica | mlieko |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Šesť plátkov toastového chleba namažeme ľahko maslom. Tri z nich posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a na každý plátok chleba s petržlenom položíme dva plátky tvrdého syra. Na syr položíme zvyšné tri plátky chleba, natretou stranou dovnútra. Nožom vykrojíme uprostred každého toastu okrúhly otvor. V mise rozšľaháme jedno vajce spolu s mliekom, soľou a korením. Pripravené toasty namočíme do tejto zmesi a dbáme na to, aby sa vajcia dostalo všade. Na panvici si rozohrejeme olej a obalené toasty v ňom z jednej strany opečieme. Potom toasty otočíme a do vykrojeného otvoru rozbi jedno vajce. Toasty opekáme tak dlho, až sú vajcia hotové. Podľa potreby môžeme toasty znovu obrátiť, ale dávame pozor, aby nám vajcia nevytiekol. Hotové francúzske toasty podávame s čerstvou zeleninou.