Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Francúzsky hruškový koláč

  • múčniky
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 6629x
Francúzsky hruškový koláč

Recept na výborný a šťavnatý koláč.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Francúzsky hruškový koláč
recept Francúzsky hruškový koláč sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl mlieko
3 lyžice olej
4 ks hruška
2 ks vajcia
100 g cukor
1 balíček prášok do pečiva
1 štipka soľ
150 g hladká múka

poleva:

1 balíček škoricový cukor
80 dkg maslo
1 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Do misy vložíme cukor, vajcia a štipku soli - vyšľaháme všetko do bielej peny. Zmiešame múku a prášok do pečiva a pomaly vmiešame do vaječnej zmesi. Nakoniec pridáme mlieko a olej a vyšľaháme. Začneme predhrievať rúru na 180 ° C a zatiaľ si vymažeme formu na tortu. Nalejeme do nej polku cesta. Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame ich na tenké mesiačiky alebo plátky. Hrušky poukladáme na cesto. Zalejeme zvyškom cesta. Francúzsky hruškový koláč dáme na 30 minút do rúry. Pripravíme si polevu. Na stálom ohni rozpustíme maslo, pridáme 3 lyžice škoricového cukru a vajcia. Dobre premiešame a prehrejeme. Po 30 minútach koláč vyberieme z rúry, poprepichujeme vidličkou a prelejeme pripravenou polevou. Francúzsky hruškový koláč dáme zapiecť do rúry na ďalších 20 minút. Francúzsky hruškový koláč je dobrý teplý aj studený, záleží na každom, čo má radšej. Koláč nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Francúzsky hruškový koláč (1 komentár)

  • Lukanko 11.October 2015 13:04

    Je super. Vyzera ovela lepsie ako na fotke :-). Na zazaciatku ma odradzal obrazok. Dal by som svoj, no neda sa.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty