Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Francúzske zemiaky

  • hlavné chody
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 158869x
Francúzske zemiaky

Zemiaky môžete použiť aj surové, ale príprava bude trvať oveľa dlhšie. Skúste tiež majoránku!

vytlačiť recept Francúzske zemiaky
recept Francúzske zemiaky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

  mlieko
100 g syr tvrdý
  tuk
  soľ
1 ks cibula
1/4 kocky maslo
250 g mäso údené
2 ks vajcia
1 ks kapie
10 ks zemiaky varené
  korenie mleté
4 ks vajcia uvarené

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Časť zemiakov vyložíme do tukom vymazaného pekáča, osolíme, okoreníme a striedavo na ne vrstvíme nakrájanú cibuľu, pokrájané vajcia na kolieska a údené nakrájané na kocky. Pridáme kapi a syr nakrájaný na kúsočky. Prekryjeme vrstvou zemiakov, osolíme, okoreníme, poukladáme kúsky masla a pečieme asi 15 minút. Zalejeme vajciami rozšľahanými s mliekom a dopekáme, kým vajcia neztuhnout.

Komentáre k receptu Francúzske zemiaky (1 komentár)

  • Vaše méno 11.December 2012 10:52

    namiesto cibule použit por

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt