Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Francúzske zemiaky z bravčovej konzervy

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9403x
Francúzske zemiaky z bravčovej konzervy

Jednoduché, lacné a chutné jedlo pre všedné dni.

vytlačiť recept Francúzske zemiaky z bravčovej konzervy
recept Francúzske zemiaky z bravčovej konzervy
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
mleté čierne korenie
2 kg zemiaky

náplň:

1 konzerva šampiňóny
1 konzerva bravčové mäso
1 balíček mrazená zelenina (hrášok, mrkva, kukurica)
1 ks veľká cibuľa

zálievka:

4 ks vajcia
400 - 500 ml mlieko

Postup prípravy receptu

Umyjeme zemiaky a dáme ich variť (v šupke). Varíme je asi 15 minút na polotvrdé. Medzitým si pripravíme ďalšie ingrediencie: Zeleninu, huby, konzervu (nakrájame ju na malé kúsočky), cibuľu nakrájanú na kolieska. Z zemiakov zlejeme vodu a šupku ošúpeme. Teraz začneme vrstviť. Zemiaky nakrájame na kolieska a rovnajú na plech. Vrstvu osolíme a okoreníme. Potom posypeme vrstvou zeleniny, potom vrstvou šampiňónov a mäsa z konzervy, na ktoré poukladáme kolieska cibule. Na to všetko vyskladáme vrstvu zemiakov nakrájaná na kolieska. Opäť posolíme a okoreníme. Toto celé vrstvenie opakujeme ešte raz: Zelenina, huby, mäso, cibuľa, zemiaky, osoliť, okoreniť. Na vrch zemiakov dáme kúsky plátkového syra. Francúzske zemiaky z bravčové konzervy dáme do predhriatej rúry na 200 ° C a pečieme 15 - 20 minút. Potom prelejeme zmesou rozšľahaných vajec a mlieka riadne osolenej a opepřené a ešte dopečieme 10 - 15 minút. Pripravené francúzske zemiaky podávame napríklad s uhorkou alebo zavárané repou.

Komentáre k receptu Francúzske zemiaky z bravčovej konzervy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty