Francúzske zemiaky z bravčovej konzervy
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 9403x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
mleté čierne korenie | |
2 kg | zemiaky |
náplň: | |
1 konzerva | šampiňóny |
1 konzerva | bravčové mäso |
1 balíček | mrazená zelenina (hrášok, mrkva, kukurica) |
1 ks | veľká cibuľa |
zálievka: | |
4 ks | vajcia |
400 - 500 ml | mlieko |
Postup prípravy receptu
Umyjeme zemiaky a dáme ich variť (v šupke). Varíme je asi 15 minút na polotvrdé. Medzitým si pripravíme ďalšie ingrediencie: Zeleninu, huby, konzervu (nakrájame ju na malé kúsočky), cibuľu nakrájanú na kolieska. Z zemiakov zlejeme vodu a šupku ošúpeme. Teraz začneme vrstviť. Zemiaky nakrájame na kolieska a rovnajú na plech. Vrstvu osolíme a okoreníme. Potom posypeme vrstvou zeleniny, potom vrstvou šampiňónov a mäsa z konzervy, na ktoré poukladáme kolieska cibule. Na to všetko vyskladáme vrstvu zemiakov nakrájaná na kolieska. Opäť posolíme a okoreníme. Toto celé vrstvenie opakujeme ešte raz: Zelenina, huby, mäso, cibuľa, zemiaky, osoliť, okoreniť. Na vrch zemiakov dáme kúsky plátkového syra. Francúzske zemiaky z bravčové konzervy dáme do predhriatej rúry na 200 ° C a pečieme 15 - 20 minút. Potom prelejeme zmesou rozšľahaných vajec a mlieka riadne osolenej a opepřené a ešte dopečieme 10 - 15 minút. Pripravené francúzske zemiaky podávame napríklad s uhorkou alebo zavárané repou.