Francúzske zemiaky s údeným mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 141156x
Recept na českú klasiku s európskym názvom. Zapekané zemiaky s údeným mäsom a hráškom sypané syrom.
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | zemiaky |
250 g | varené údené mäso |
soľ | |
maslo | |
1 plechovka | sterilizovaný hrášok |
100 g | eidam |
3 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Zemiaky opláchneme a uvaríme v šupke. Po vychladnutí je olúpeme a nakrájame na tenšie plátky. Údené mäso nakrájame na kocky. Hrášok scedíme. Eidam nastrúhame. Pekáč alebo remoska vymastíme a celé dno vyložíme plátkami zemiakov. Osolíme, okoreníme, posypeme kockami údeného, hrstí hrášku a pridáme pár lupienkov masla. Laminácia zopakujeme a všetko zakončíme vrstvou zemiakov ktorú polejeme rozkvedlanými vajcami a posypeme strúhaným syrom. Pekáč vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 170 ° C asi 45 minút alebo kým vrchný vrstva nezčervená. zlatistej francúzske zemiaky podávame teplé as kyslou uhorkou, prípadne tatárskou omáčkou.