Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Francúzske zemiaky s údeným mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 138556x
Francúzske zemiaky s údeným mäsom

Recept na českú klasiku s európskym názvom. Zapekané zemiaky s údeným mäsom a hráškom sypané syrom.

vytlačiť recept Francúzske zemiaky s údeným mäsom
recept Francúzske zemiaky s údeným mäsom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
maslo
1 plechovka sterilizovaný hrášok
100 g eidam
3 ks vajcia
1 kg zemiaky
250 g varené údené mäso

Postup prípravy receptu

Zemiaky opláchneme a uvaríme v šupke. Po vychladnutí je olúpeme a nakrájame na tenšie plátky. Údené mäso nakrájame na kocky. Hrášok scedíme. Eidam nastrúhame. Pekáč alebo remoska vymastíme a celé dno vyložíme plátkami zemiakov. Osolíme, okoreníme, posypeme kockami údeného, hrstí hrášku a pridáme pár lupienkov masla. Laminácia zopakujeme a všetko zakončíme vrstvou zemiakov ktorú polejeme rozkvedlanými vajcami a posypeme strúhaným syrom. Pekáč vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 170 ° C asi 45 minút alebo kým vrchný vrstva nezčervená. zlatistej francúzske zemiaky podávame teplé as kyslou uhorkou, prípadne tatárskou omáčkou.

Komentáre k receptu Francúzske zemiaky s údeným mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty