Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Francúzske zemiaky s kapustou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66174x
Francúzske zemiaky s kapustou

Recept na trochu iné francúzske zemiaky.

vytlačiť recept Francúzske zemiaky s kapustou
recept Francúzske zemiaky s kapustou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

300 g kyslá kapusta
1 kelímok smotana na šľahanie
2 ks cibula
300 g údenina
700 g zemiaky

na ozdobu:

čerstvá pažítka

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

masť na vymazanie

Postup prípravy receptu

Surové zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame je asi na 5 mm široké plátky. Kyslá kapusta vytlačíme a pokrájame na drobnejšie kúsky. Saláma alebo varené údené mäso pokrájame na rezance. Väčšie cibule olúpeme a nakrájame na kolieska. Pekac dobre vymastíme tukom. Dáme do neho vrstvu zemiakov. Tú osolíme a okoreníme. Potom dáme vrstvu kapusty, údeninu a cibuľu. Vrstvy opakujeme. Posledná vrstva budú zemiaky, ktoré osolíme a okoreníme. Zalejeme smotanou, dáme do rozohriatej rúry a pri 180 ° C pečieme asi hodinu. Francúzske zemiaky s kapustou rozdelíme na taniere a porcie môžeme posypať sekanou pažítkou.

Komentáre k receptu Francúzske zemiaky s kapustou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty