Francúzske zemiaky s kapustou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 66174x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | kyslá kapusta |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
2 ks | cibula |
300 g | údenina |
700 g | zemiaky |
na ozdobu: | |
čerstvá pažítka | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
masť na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Surové zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame je asi na 5 mm široké plátky. Kyslá kapusta vytlačíme a pokrájame na drobnejšie kúsky. Saláma alebo varené údené mäso pokrájame na rezance. Väčšie cibule olúpeme a nakrájame na kolieska. Pekac dobre vymastíme tukom. Dáme do neho vrstvu zemiakov. Tú osolíme a okoreníme. Potom dáme vrstvu kapusty, údeninu a cibuľu. Vrstvy opakujeme. Posledná vrstva budú zemiaky, ktoré osolíme a okoreníme. Zalejeme smotanou, dáme do rozohriatej rúry a pri 180 ° C pečieme asi hodinu. Francúzske zemiaky s kapustou rozdelíme na taniere a porcie môžeme posypať sekanou pažítkou.