Francúzske zemiaky po česky
- hlavné chody
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 70800x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | soľ |
100 g | nastrúhaný syr |
tuk na vymazanie | |
1 kg | zemiakov |
4 ks | vajcia uvarené natvrdo |
4 lyžice | mrazená mrkva a hrášok |
1 lyžička | korenie |
250 g | mäkký saláma |
zálievka: | |
2 ks | vajcia |
2 dl | smotana na šľahanie |
Postup prípravy receptu
Umyté zemiaky uvaríme domäkka, olúpeme a nakrájame na plátky. Mrkva s hráškom zalejeme trochou vody, osolíme, 5 minút povaríme a potom zlejeme. Vajcia olúpeme a nakrájame na kolieska, salámu pokrájame na prúžky. Zapekacie misku alebo remoska vymastíme, vyložíme ju vrstvou zemiakov, pridáme kolieska vajec, rezančeky salámy a 2 lyžice hrášku s mrkvou, posypeme trochou syra, osolíme a okoreníme a prikryjeme plátkami zemiakov. Znovu opakujeme vajcia, salámu, hrášok s mrkvou, trochu syra, soľ, korenie a končíme plátky zemiakov. Vložíme do rozohriatej rúry a zapekáme. Asi po 20 minútach zalejeme osolenými mliekom, v ktorom sme rozšlehali vajcia a zvyšok syra a ešte asi hodinku zapekáme dozlatista.