Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Francúzske zemiaky po česky

  • hlavné chody
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 70800x
Francúzske zemiaky po česky

Recept na zapečené zemiaky trošku inak.

vytlačiť recept Francúzske zemiaky po česky
recept Francúzske zemiaky po česky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky soľ
100 g nastrúhaný syr
tuk na vymazanie
1 kg zemiakov
4 ks vajcia uvarené natvrdo
4 lyžice mrazená mrkva a hrášok
1 lyžička korenie
250 g mäkký saláma

zálievka:

2 ks vajcia
2 dl smotana na šľahanie

Postup prípravy receptu

Umyté zemiaky uvaríme domäkka, olúpeme a nakrájame na plátky. Mrkva s hráškom zalejeme trochou vody, osolíme, 5 minút povaríme a potom zlejeme. Vajcia olúpeme a nakrájame na kolieska, salámu pokrájame na prúžky. Zapekacie misku alebo remoska vymastíme, vyložíme ju vrstvou zemiakov, pridáme kolieska vajec, rezančeky salámy a 2 lyžice hrášku s mrkvou, posypeme trochou syra, osolíme a okoreníme a prikryjeme plátkami zemiakov. Znovu opakujeme vajcia, salámu, hrášok s mrkvou, trochu syra, soľ, korenie a končíme plátky zemiakov. Vložíme do rozohriatej rúry a zapekáme. Asi po 20 minútach zalejeme osolenými mliekom, v ktorom sme rozšlehali vajcia a zvyšok syra a ešte asi hodinku zapekáme dozlatista.

Komentáre k receptu Francúzske zemiaky po česky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty