Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Francúzska jablková torta

  • múčniky
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68879x
Francúzska jablková torta

Recept na veľmi ľahký a osviežujúci múčnik.

vytlačiť recept Francúzska jablková torta
recept Francúzska jablková torta
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 ks vajcia
1 štipka soľ
125 g hladká múka
50 g maslo
1/3 balíčku kypriaci prášok do pečiva
50 g cukor múčka

na ozdobu:

strúhaná čokoláda

náplň 1:

150 ml studená voda
1 balíček vanilkový cukor
2 balíčky škoricový cukor
1 kg jablko

náplň 2:

2 lyžice studená voda
5 g želatína
250 ml smotana na šľahanie

podľa potreby:

tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Z múky, masla alebo margarínu, práškového cukru, vajce, kypriaceho prášku a štipky soli vypracujeme cesto. Cestom vyložíme dno vopred vymastenej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 170 ° C asi 20 minút. Pripravíme jablčnú náplň. Jablká ošúpeme, vyberieme semien a najemno nastrúhame. Takto pripravených jabĺk je 1kg. Do jabĺk pridáme škoricové cukry a podusíme. Do podušených jabĺk pridáme puding zmiešaný s vodou a uvaríme do zhustnutia. Ešte horúcu náplň nalejeme na upečený korpus a necháme vychladnúť. Teraz si pripravíme šľahačkovou náplň. Želatínu (jednu lyžičku) necháme v studenej vode napučať a potom ju vo vodnom kúpeli rozpustíme a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme do tuha a opatrne zašľaháme rozpustenú želatínu, ktorá nesmie byť horúca. Na vychladnutú jablkovou náplň navrstvíme šľahačkovou náplň a nazdobíme nastrúhanou čokoládou. Potom necháme stuhnúť v chladničke. Francúzsky jablkový koláč nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Francúzska jablková torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty