Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Francúzska bageta

  • prílohy
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 37479x
Francúzska bageta

Chutí pravá francúzska bageta.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Francúzska bageta
recept Francúzska bageta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

800 g hladká múka
1,5 lyžičky cukor
450 ml mlieko
1,5 lyžice med
1,5 lyžičky soľ
1/2 kocky droždie

Postup prípravy receptu

Všetky suroviny na cesto zmiešame, až je cesto vláčne a nebude sa lepiť. Miesto mlieka môžeme dať vlažnú vodu. Cesto necháme 10 minút odpočinúť. Odpočinuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely. Tie vyvaľkáme v dlhej bagety. Bagety dáme na plech vyložený papierom na pečenie, jemne je narežeme a necháme asi 45 minút kysnúť. Rúru predhrejeme na 180 ° C a vložíme do nej na dno pekáčik s vodou. Vykysnuté bagety dáme do rúry a pečieme asi 20 minút dozlatista. Pekáčik s vodou necháme v rúre. Upečené bagety vyberieme z rúry, potrieme vlažnou vodou a necháme na mriežke vychladnúť. Francúzske bagety jeme tak, ako máme radi.

Komentáre k receptu Francúzska bageta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt