Francúzska bageta
- prílohy
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 42894x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 kocky | droždie |
800 g | hladká múka |
1,5 lyžičky | cukor |
450 ml | mlieko |
1,5 lyžice | med |
1,5 lyžičky | soľ |
Postup prípravy receptu
Všetky suroviny na cesto zmiešame, až je cesto vláčne a nebude sa lepiť. Miesto mlieka môžeme dať vlažnú vodu. Cesto necháme 10 minút odpočinúť. Odpočinuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely. Tie vyvaľkáme v dlhej bagety. Bagety dáme na plech vyložený papierom na pečenie, jemne je narežeme a necháme asi 45 minút kysnúť. Rúru predhrejeme na 180 ° C a vložíme do nej na dno pekáčik s vodou. Vykysnuté bagety dáme do rúry a pečieme asi 20 minút dozlatista. Pekáčik s vodou necháme v rúre. Upečené bagety vyberieme z rúry, potrieme vlažnou vodou a necháme na mriežke vychladnúť. Francúzske bagety jeme tak, ako máme radi.