Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Francúzska bageta

  • prílohy
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 38880x
Francúzska bageta

Chutí pravá francúzska bageta.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Francúzska bageta
recept Francúzska bageta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,5 lyžičky cukor
450 ml mlieko
1,5 lyžice med
1,5 lyžičky soľ
1/2 kocky droždie
800 g hladká múka

Postup prípravy receptu

Všetky suroviny na cesto zmiešame, až je cesto vláčne a nebude sa lepiť. Miesto mlieka môžeme dať vlažnú vodu. Cesto necháme 10 minút odpočinúť. Odpočinuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely. Tie vyvaľkáme v dlhej bagety. Bagety dáme na plech vyložený papierom na pečenie, jemne je narežeme a necháme asi 45 minút kysnúť. Rúru predhrejeme na 180 ° C a vložíme do nej na dno pekáčik s vodou. Vykysnuté bagety dáme do rúry a pečieme asi 20 minút dozlatista. Pekáčik s vodou necháme v rúre. Upečené bagety vyberieme z rúry, potrieme vlažnou vodou a necháme na mriežke vychladnúť. Francúzske bagety jeme tak, ako máme radi.

Komentáre k receptu Francúzska bageta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt