Francúzsky cibuľový koláč
- predjedlá
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 93582x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
175 g | pikantná syr |
6 ks | cibula |
3 balíčky | lístkové cesto |
1,5 lyžičky | chrenová pasta |
60 g | maslo |
435 g | kyslá smotana |
1 lyžička | strúhaný muškátový oriešok |
3 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Najprv nastrúhame syr. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Lístkové cesto rozložíme do šiestich pečiacich koláčových foriem. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a osmažíme ju dozlatista. Rozdelíme na šesť porcií a rozprestrieme do pripravených foriem. V miske rozmiešame vajce, kyslú smotanu, muškátový oriešok a chrenu pastu. Zmesou naplníme pripravenej formy, posypeme syrom a pečieme v predhriatej rúre 20 minút, až je koláč prepečený. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov