Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Flambované chobotnice

  • hlavné chody
  • žádná kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 130336x
Flambované chobotnice

Skvelú chuť chobotnice flambováním ešte vylepšíme.

vytlačiť recept Flambované chobotnice
recept Flambované chobotnice
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica hladká múka
1 sklenka koňak
500 g chobotnice
1 ks cibula
olej

podľa chuti:

1 lyžička Sušená petržlenová vňať
2 dl biele víno
soľ
2 strúčiky cesnak
mleté čierne korenie
tymián
bobkový list

Postup prípravy receptu

Chobotnicu umyjeme av osolenej vode ju povaríme vcelku. Varíme ju podľa veľkosti. Zvyčajne asi hodinu. Uvarenú chobotnicu vyberieme z vody a nakrájame na rovnaké primerané kúsky. Počas varenia si olúpeme cibuľu a cesnak. Oboje nasekáme najemno. V kastróle rozohrejeme oleji zesklovatíme cibuľu. Pridáme cesnak a smažíme dozlata. Potom pridáme chobotnicu, korenie a restujeme, aby mäso trochu zhnedli. Potom všetko prelejeme koňakom, zapálime a flambujeme. Po zhasnutí ohňa pokrm zaprášime múkou, zalejeme vínom, osolíme a okoreníme a podusíme. Mäso by malo byť ponorené, podľa potreby je teda podlejeme vodou. Flambovanie chobotnicu dusíme na miernom ohni, ako je šťava hladká a jemná. Podľa chuti ju môžeme zjemniť trochou smotany. Mäkkou flambovanie chobotnicu podávame horúcu. Vhodnou prílohou je hlavne pečivo, ale môžeme ju podávať so zemiakmi, ryžou alebo kuskusom.

Komentáre k receptu Flambované chobotnice (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty