Flambované chobotnice
- hlavné chody
- žádná kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 130336x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | hladká múka |
1 sklenka | koňak |
500 g | chobotnice |
1 ks | cibula |
olej | |
podľa chuti: | |
1 lyžička | Sušená petržlenová vňať |
2 dl | biele víno |
soľ | |
2 strúčiky | cesnak |
mleté čierne korenie | |
tymián | |
bobkový list |
Postup prípravy receptu
Chobotnicu umyjeme av osolenej vode ju povaríme vcelku. Varíme ju podľa veľkosti. Zvyčajne asi hodinu. Uvarenú chobotnicu vyberieme z vody a nakrájame na rovnaké primerané kúsky. Počas varenia si olúpeme cibuľu a cesnak. Oboje nasekáme najemno. V kastróle rozohrejeme oleji zesklovatíme cibuľu. Pridáme cesnak a smažíme dozlata. Potom pridáme chobotnicu, korenie a restujeme, aby mäso trochu zhnedli. Potom všetko prelejeme koňakom, zapálime a flambujeme. Po zhasnutí ohňa pokrm zaprášime múkou, zalejeme vínom, osolíme a okoreníme a podusíme. Mäso by malo byť ponorené, podľa potreby je teda podlejeme vodou. Flambovanie chobotnicu dusíme na miernom ohni, ako je šťava hladká a jemná. Podľa chuti ju môžeme zjemniť trochou smotany. Mäkkou flambovanie chobotnicu podávame horúcu. Vhodnou prílohou je hlavne pečivo, ale môžeme ju podávať so zemiakmi, ryžou alebo kuskusom.