Filipínska sviatočná polievka
- polievky
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 10273x
Veľmi sýta polievka od kamarátky z Filipín. Vraj sa tam jej pri špeciálnych príležitostiach (svadby, Krty apod).
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | rybia omáčka |
2 strúčiky | cesnak |
500 g | mleté mäso (hovädzie, bravčové) |
1 ks | cibula |
1 hrsť | zavářkové cestoviny |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
1 plechovka | nesladené kondenzované mlieko |
500 ml | voda |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Zeleninu olúpeme. Cesnak nakrájame na tenké plátky a cibuľu na hrubšie kocky. Cesnak s cibuľkou ľahko osmažíme na oleji tak, aby bola cibuľa len do zesklovatění. Pridáme mleté mäso a opäť krátko opražíme. Zalejeme vodou a kondenzovaným mliekom a len chvíľu prevaríme. Filipínskou sviatočné polievku ochutíme soľou a korením. Nakoniec do polievky pridáme hrsť zavářkových cestovín. Filipínska sviatočné polievka sa na Filipínach podáva pri sviatočných príležitostiach, ale vy si ju môžete dopriať samozrejme kedykoľvek.