Filety z pleskáča
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 58539x
Vynikajúci rybie mäso vhodné na grilovanie alebo na smaženie. Pokiaľ vám nevadí niekoľko drobných kostičiek, ochutnajte vyprážané filé z pleskáča.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 ks | pleskáč |
soľ | |
korenie | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
trojobal: | |
g | hladká múka |
g | strúhanka |
1 - 2 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Vypitvané a očistenú rybu vyfiletujeme. Krátko opláchneme vodou a necháme odkvapkať. Nakrájame si jednotlivé porcie a dobre je osolíme a okoreníme. Porcie obalíme v trojobale a smažíme na oleji alebo fritujete v hrnci. Vyprážané filety z pleskáča podávame so zeleninou (napr. s grilovanou cuketou), rôzne upravenými zemiakmi alebo s pečivom.