Filé v zelenine
- predjedlá
- mexická kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 152064x
Opečené kúsky filé zaliate omáčkou z paradajkového pyré a mrkvy, to všetko sa podáva vychladené ako predjedlo.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
list bobkový | |
muka hladká | |
Škorica | |
3 ks | Mrkva |
400 g | filé rybie |
petržlen | |
200 ml | pyré rajčiakovej |
korenie mleté | |
klinček | |
olej | |
200 ml | vývar rybie |
3 ks | cibula |
soľ |
Postup prípravy receptu
Filé nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na oleji filé osmažíme z oboch strán domäkka. Vyberieme a narovnáme na misu. Pripravíme si zeleninovú omáčku: Mrkvu nakrájame na rezance, cibuľu nadrobno. Cibuľu zesklovatíme na tuku, pridáme mrkvu a opekáme asi 10 minút. Vmiešame paradajkové pyré, bobkový list, korenie, klinčeky, škoricu. Nádobu prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Omáčku trochu okyselíme, prilejeme rybací vývar a povaríme. Vmiešame petržlen, osolíme, osladíme a nalejeme na opečené kúsky filé, ozdobíme cibuľkou. Po vychladnutí dáme do chladničky a necháme rozležet.