Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Filé v zelenine

  • predjedlá
  • mexická kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 149417x
Filé v zelenine

Opečené kúsky filé zaliate omáčkou z paradajkového pyré a mrkvy, to všetko sa podáva vychladené ako predjedlo.

vytlačiť recept Filé v zelenine
recept Filé v zelenine sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

  petržlen
200 ml pyré rajčiakovej
  korenie mleté
  klinček
  olej
200 ml vývar rybie
3 ks cibula
  soľ
  list bobkový
  muka hladká
  Škorica
3 ks Mrkva
400 g filé rybie

Postup prípravy receptu

Filé nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na oleji filé osmažíme z oboch strán domäkka. Vyberieme a narovnáme na misu. Pripravíme si zeleninovú omáčku: Mrkvu nakrájame na rezance, cibuľu nadrobno. Cibuľu zesklovatíme na tuku, pridáme mrkvu a opekáme asi 10 minút. Vmiešame paradajkové pyré, bobkový list, korenie, klinčeky, škoricu. Nádobu prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Omáčku trochu okyselíme, prilejeme rybací vývar a povaríme. Vmiešame petržlen, osolíme, osladíme a nalejeme na opečené kúsky filé, ozdobíme cibuľkou. Po vychladnutí dáme do chladničky a necháme rozležet.

Komentáre k receptu Filé v zelenine (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty