Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Filé v zelenine

  • predjedlá
  • mexická kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 147924x
Filé v zelenine

Opečené kúsky filé zaliate omáčkou z paradajkového pyré a mrkvy, to všetko sa podáva vychladené ako predjedlo.

vytlačiť recept Filé v zelenine
recept Filé v zelenine sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

  olej
200 ml vývar rybie
3 ks cibula
  soľ
  list bobkový
  muka hladká
  Škorica
3 ks Mrkva
400 g filé rybie
  petržlen
200 ml pyré rajčiakovej
  korenie mleté
  klinček

Postup prípravy receptu

Filé nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na oleji filé osmažíme z oboch strán domäkka. Vyberieme a narovnáme na misu. Pripravíme si zeleninovú omáčku: Mrkvu nakrájame na rezance, cibuľu nadrobno. Cibuľu zesklovatíme na tuku, pridáme mrkvu a opekáme asi 10 minút. Vmiešame paradajkové pyré, bobkový list, korenie, klinčeky, škoricu. Nádobu prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Omáčku trochu okyselíme, prilejeme rybací vývar a povaríme. Vmiešame petržlen, osolíme, osladíme a nalejeme na opečené kúsky filé, ozdobíme cibuľkou. Po vychladnutí dáme do chladničky a necháme rozležet.

Komentáre k receptu Filé v zelenine (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt