Filé s rukolou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 66614x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 kocky | rybie filé |
mleté feferóny v soli | |
tymián | |
1/2 plátku | maslo |
korenie na ryby | |
2 hrste | čerstvá rukola |
1 lyžička | olivový olej |
podľa potreby: | |
1 dl | horúca voda |
Postup prípravy receptu
Rybie filé (kocky) necháme rozmraziť. Panvica rozpálime sa lyžičkou olivového oleja. Filé iba z jednej strany potrieme zľahka feferóny naloženými v soli (zakúpime v supermarkete), posypeme korením na ryby a otočíme. Z druhej strany posypeme korením na ryby a tymianom. Korenie do filé trochu zatlačíme. Filety vložíme na rozpálenú panvicu, na prudko orestujeme. Asi po minúte pridáme kúsočky masla. Rybu otočíme. Počas restovanie môžeme rybu sypať ešte tymiánom a trochu pridať aj do výpeku. Zalejeme horúcou vodou a ešte asi 5 - 7 minút dusíme. Priebežne filé otáčame. Keď je ryba mäkká a voda sa nám vyparila, filé vyberieme. Do výpeku vhodíme rukolu, asi na 1 / 2 minúty prehrejeme a premiešame so zvyškom na panvici. Filé servírujeme na predhriatej taniere a rukolu podávame ako zelenú prílohu. Nič ďalšieho nie je potreba.