Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Filé s rukolou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66614x
Filé s rukolou

Korenené rybie filé bez prílohy, tentoraz len s čerstvou rukolou.

vytlačiť recept Filé s rukolou
recept Filé s rukolou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 kocky rybie filé
mleté feferóny v soli
tymián
1/2 plátku maslo
korenie na ryby
2 hrste čerstvá rukola
1 lyžička olivový olej

podľa potreby:

1 dl horúca voda

Postup prípravy receptu

Rybie filé (kocky) necháme rozmraziť. Panvica rozpálime sa lyžičkou olivového oleja. Filé iba z jednej strany potrieme zľahka feferóny naloženými v soli (zakúpime v supermarkete), posypeme korením na ryby a otočíme. Z druhej strany posypeme korením na ryby a tymianom. Korenie do filé trochu zatlačíme. Filety vložíme na rozpálenú panvicu, na prudko orestujeme. Asi po minúte pridáme kúsočky masla. Rybu otočíme. Počas restovanie môžeme rybu sypať ešte tymiánom a trochu pridať aj do výpeku. Zalejeme horúcou vodou a ešte asi 5 - 7 minút dusíme. Priebežne filé otáčame. Keď je ryba mäkká a voda sa nám vyparila, filé vyberieme. Do výpeku vhodíme rukolu, asi na 1 / 2 minúty prehrejeme a premiešame so zvyškom na panvici. Filé servírujeme na predhriatej taniere a rukolu podávame ako zelenú prílohu. Nič ďalšieho nie je potreba.

Komentáre k receptu Filé s rukolou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty