Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Filé s koriandrom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22167x
Filé s koriandrom

Jemne korenená ryba so smotanovou omáčkou. Ďalší z mojich receptov.

vytlačiť recept Filé s koriandrom
recept Filé s koriandrom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks citrón
1/2 - 3/4 kelímku smotana na varenie
4 lyžice olivový olej
2 plátky maslo
500 g filé z tresky

na ozdobu:

čerstvý petržlen

podľa chuti:

1 lyžička soľ
1,5 - 2 lyžičky sušený koriander
1,5 - 2 lyžičky drvená rasca

Postup prípravy receptu

Použijeme časti filé z tresky, čerstvé alebo mrazené. Pripravíme si marinádu. 2 lyžice oleja zmiešame s drveným kmínom a pol lyžičkou soli. Zvlášť premiešame 2 lyžice oleja s koriandrom a zvyšnú polkou soli. Filé rozložíme na alobal. Z jednej strany potrieme rascový marinádou, otočíme a potrieme koriandrom. Zabalíme a necháme marinovať aspoň 3 hodiny. Ryba by mala byť viditeľne okorenená. Rozpálite si veľkú teflónovou panvicu a filé po oboch stranách necháme zbelie, až začne púšťať šťavu. Potom na každý plát ryby dáme kúsok masla a zalejeme smotanou na varenie. Bez pokrievky necháme vydusiť na omáčku. Filé s koriandrom rozdelíme na taniere, polejeme šťavou a ozdobíme nechtíkom citróna a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame treba so zemiakovou kašou. Recept je na 2 porcie.

Komentáre k receptu Filé s koriandrom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty