Filé našej babičky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 60992x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
800 g | rybie filé |
600 g | zemiaky |
1 ks | citrón |
250 ml | smotana na šľahanie |
3 strúčiky | cesnak |
300 g | syr |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
sekaná petržlenová vňať | |
drvená rasca | |
soľ | |
grilovacie korenie na ryby |
Postup prípravy receptu
Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame, cesnak rozotrieme. Surové zemiaky olúpeme, nakrájame na plátky a vložíme do vymasteného pekáča. Premiešame s cibuľou, cesnakom, drveným kmínom a soľou. Na zemiaky dáme umyté filé, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme grilovacím korením alebo korením na rybu. Filé našej babičky zalejeme smotanou a dáme do rozohriatej rúry zapiecť asi 30 minút pri 200 ° C. Potom filé našej babičky posypeme strúhaným syrom s posekanú zelenú petržlenovou vňaťou a dozlata zapečieme. Filé našej babičky ihneď podávame. Vhodná príloha je rajský alebo uhorkový šalát.