Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Filé na rasce s camembert

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60056x
Filé na rasce s camembert

Filé na prípravu jednoduché, pritom tak dobré!

vytlačiť recept Filé na rasce s camembert
recept Filé na rasce s camembert sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 plátky camembert
3 kocky filé z tresky
2 ks jarná cibuľka (biela časť)
1 lyžička olivový olej

podľa chuti:

celý rasca
drvená rasca
soľ

príloha:

soľ
2 ks nové zemiaky

Postup prípravy receptu

Filé z tresky (kocky) necháme rozmraziť. Po oboch stranách posypeme soľou, drveným kmínom a prsty zatlačíme. Takto pripravené filé necháme chvíľu stáť. Medzitým si dáme variť olúpané a na plátky nakrájané zemiaky. Varíme v osolenej vode do zmäknutia, scedíme a uchovávame v teple. Filety vložíme na rozpálenú panvicu s kvapkou olivového oleja, opekáme skôr na miernom ohni, aby filé pustilo šťavu. Po krajoch panvice vsypeme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, ktorú posypeme celým kmínom. Postupne filé otáčame, strany párkrát obměníme, aby nám "zbělalo" úplne celé. Na záver dáme na každú kocku filé hrubší plátok syra camembert, prikryjeme pokrievkou a necháme roztopiť. Syr nám dochutí aj šťavu. Na tanier dáme plátky zemiakov, porciu rybieho filé na rasci a pokvapkáme vydušenou šťavou s cibuľkou. Filé s camembert ihneď podávame. Chutí výborne.

Komentáre k receptu Filé na rasce s camembert (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty