Fialový šalát
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 93897x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 kelímku | kyslá smotana |
1/2 kelímku | majonéza |
1 ks | červená cibuľa |
250 g | červené sterilizované kapusta |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Sterilizované kapustu necháme na sitku odkvapkať, aby nebolo príliš mokré. Potom ho posekáme na menšie kúsky. Cibuľu olúpeme a jemne nasekáme. Kapusta premiešame s cibuľkou, podľa chuti osolíme, okoreníme a všetko zmiešame s majonézou a kyslou smotanou. Ak by bol šalát kyslý, je možné ho prisladiť cukrom, ale nebýva to potreba. Fialový šalát podávame chladený s celozrnným chlebom.