Fettuccini so špenátovým krémom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 24065x
Tenké rezance s duseným Morčacie rezne a studeným špenátovým krémom s chuťou cesnaku.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
120 g | rezance Fettuccini all'uovo |
75 ml | biele víno |
300 g | morčacie prsia |
1 hrsť | usekaná cibuľová vňať |
krém: | |
120 g | mrazený listový špenát |
100 ml | smotana na šľahanie |
2 strúčiky | cesnak |
3 lyžice | majonéza |
podľa chuti: | |
soľ | |
chilli korenie | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olivový olej | |
hydinový vývar | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Mrazený listový špenát osolíme a necháme napoly rozmraziť. Potom ho prelejeme vriacou vodou, necháme odkvapkať a zľahka rozmixujeme. Mäso očistíme, nakrájame na malé rezne, naklepeme a okoreníme chilli a korením. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Cibuľovou vňať umyjeme a usekáme. Morčacie prsia poprášime múkou az oboch strán opečieme na oleji. Zalejeme vínom. Akonáhle sa víno odparí, prilejeme vývar a mäso podusíme domäkka Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, pokvapkáme olejom, premiešame s vňaťou jarnej cibuľky a uchováme v teple. Špenátový krém: rozmixovanej špenát premiešame s cesnakom, soľou, korením a majonézou. Zo smotany pripravíme šľahačku, ktorú vmiešame do špenátovej zmesi. Horúce cestoviny a mäso rozdelíme na taniere, navrch rozprestrieme studený Špenátový krém a všetko zalejeme masovú šťavou. Fettuccini sa špenátovým krémom zdobíme baby paradajkami.