Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Fettuccini so špenátovým krémom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24065x
Fettuccini so špenátovým krémom

Tenké rezance s duseným Morčacie rezne a studeným špenátovým krémom s chuťou cesnaku.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Fettuccini so špenátovým krémom
recept Fettuccini so špenátovým krémom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

120 g rezance Fettuccini all'uovo
75 ml biele víno
300 g morčacie prsia
1 hrsť usekaná cibuľová vňať

krém:

120 g mrazený listový špenát
100 ml smotana na šľahanie
2 strúčiky cesnak
3 lyžice majonéza

podľa chuti:

soľ
chilli korenie
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olivový olej
hydinový vývar
hladká múka

Postup prípravy receptu

Mrazený listový špenát osolíme a necháme napoly rozmraziť. Potom ho prelejeme vriacou vodou, necháme odkvapkať a zľahka rozmixujeme. Mäso očistíme, nakrájame na malé rezne, naklepeme a okoreníme chilli a korením. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Cibuľovou vňať umyjeme a usekáme. Morčacie prsia poprášime múkou az oboch strán opečieme na oleji. Zalejeme vínom. Akonáhle sa víno odparí, prilejeme vývar a mäso podusíme domäkka Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, pokvapkáme olejom, premiešame s vňaťou jarnej cibuľky a uchováme v teple. Špenátový krém: rozmixovanej špenát premiešame s cesnakom, soľou, korením a majonézou. Zo smotany pripravíme šľahačku, ktorú vmiešame do špenátovej zmesi. Horúce cestoviny a mäso rozdelíme na taniere, navrch rozprestrieme studený Špenátový krém a všetko zalejeme masovú šťavou. Fettuccini sa špenátovým krémom zdobíme baby paradajkami.

Komentáre k receptu Fettuccini so špenátovým krémom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty