Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Fettuccine all Alfredo

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3703x
Fettuccine all Alfredo

Vegetariánskej cestoviny so skvelým parmezánom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Fettuccine all Alfredo
recept Fettuccine all Alfredo sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

90 g strúhaný parmezán
200 ml smotana na šľahanie
450 g Fettuccini
1 štipka strúhaný muškátový oriešok
1 lyžica olivový olej
strúhaný parmezán
2 lyžice maslo

na ozdobu:

štipky petržlenu

podľa chuti:

korenie
soľ

Postup prípravy receptu

V kastróliku privedieme na strednom ohni do varu 150 ml smotany a maslo, potom oheň zmiernime a tekutinu 1-2 minúty zvoľna varíme do mierneho zhustnutia. V osolenej vode s olivovým olejom varíme vo veľkom hrnci 2-3 minúty čerstvé Fettuccine (stredne široké rezance) tak, aby boli mäkké, zároveň však pevné, scedíme ich, vrátime do hrnca a zalejeme zvarenou smotanou. (Čerstvou cestoviny sa varí oveľa kratšiu dobu ako sušené.) Pomocou dvoch vidličiek cestoviny v hrnci obraciame, aby sa rovnomerne obalili omáčkou. Stále je pri tom mierne zahrievame. Do cestovín vmiešame zostávajúce smotanu, parmezán a muškátový oriešok, osolíme a okoreníme, dôkladne premiešame a opatrné prehrejeme. Cestoviny upravíme na nahriate taniere, ozdobíme vetvičkou petržlenu a ihneď podávame. Nastrúhaný parmezán pripravíme na stôl na tanieriku. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART

Komentáre k receptu Fettuccine all Alfredo (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty