Fettuccine all Alfredo
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 3703x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
90 g | strúhaný parmezán |
200 ml | smotana na šľahanie |
450 g | Fettuccini |
1 štipka | strúhaný muškátový oriešok |
1 lyžica | olivový olej |
strúhaný parmezán | |
2 lyžice | maslo |
na ozdobu: | |
štipky petržlenu | |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
V kastróliku privedieme na strednom ohni do varu 150 ml smotany a maslo, potom oheň zmiernime a tekutinu 1-2 minúty zvoľna varíme do mierneho zhustnutia. V osolenej vode s olivovým olejom varíme vo veľkom hrnci 2-3 minúty čerstvé Fettuccine (stredne široké rezance) tak, aby boli mäkké, zároveň však pevné, scedíme ich, vrátime do hrnca a zalejeme zvarenou smotanou. (Čerstvou cestoviny sa varí oveľa kratšiu dobu ako sušené.) Pomocou dvoch vidličiek cestoviny v hrnci obraciame, aby sa rovnomerne obalili omáčkou. Stále je pri tom mierne zahrievame. Do cestovín vmiešame zostávajúce smotanu, parmezán a muškátový oriešok, osolíme a okoreníme, dôkladne premiešame a opatrné prehrejeme. Cestoviny upravíme na nahriate taniere, ozdobíme vetvičkou petržlenu a ihneď podávame. Nastrúhaný parmezán pripravíme na stôl na tanieriku. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART