Fazuľový šalát s údeným mäsom
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 6750x
Recept na výdatný fazolový šalát s údeným mäsom a krúpami, ktorý dochutíme cesnakovou zálievkou.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | varená údená pliecko |
1 ks | Mrkva |
6 guličiek | celý čierne korenie |
50 ml | olivový olej |
1 plechovka | sterilizované červené fazule |
1 ks | cibula |
1 ks | bobkový list |
1 strúčik | cesnak |
50 g | jačmenné krúpy |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
čerstvý petržlen | |
zálievka: | |
1 strúčik | cesnak |
1 lyžička | červený vínny ocot |
50 ml | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme zálievku. Strúčik cesnaku olúpeme, prelisujeme a premiešame s olejom a octom. Podľa chuti osolíme, okoreníme a necháme rozležet. Údené mäso očistíme a uvaríme vo vode spolu s bobkovým listom, čiernym korením, strúčikom cesnaku a cibuľou. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na kocky. Jačmenné krúpy sparíme a uvaríme v údené vývare domäkka. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť. Červené konzervované fazuľa necháme odkvapkať. Mrkva očistíme a nakrájame na jemné rezance. Studené údené mäso premiešame s krúpami, fazuľkami a nakrájanú mrkvou. Pridáme usekanou petržlen a všetko spojíme so zálievkou. Fazuľový šalát s údeným mäsom a krúpami podávame studený a dobre odležaní. Vhodnou prílohou je tmavé pečivo alebo cesnakový toast.