Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Fazuľový šalát s údeným mäsom

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4575x
Fazuľový šalát s údeným mäsom

Recept na výdatný fazolový šalát s údeným mäsom a krúpami, ktorý dochutíme cesnakovou zálievkou.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Fazuľový šalát s údeným mäsom
recept Fazuľový šalát s údeným mäsom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks bobkový list
1 strúčik cesnak
50 g jačmenné krúpy
250 g varená údená pliecko
1 ks Mrkva
6 guličiek celý čierne korenie
50 ml olivový olej
1 plechovka sterilizované červené fazule
1 ks cibula

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

čerstvý petržlen

zálievka:

50 ml olivový olej
1 strúčik cesnak
1 lyžička červený vínny ocot

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme zálievku. Strúčik cesnaku olúpeme, prelisujeme a premiešame s olejom a octom. Podľa chuti osolíme, okoreníme a necháme rozležet. Údené mäso očistíme a uvaríme vo vode spolu s bobkovým listom, čiernym korením, strúčikom cesnaku a cibuľou. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na kocky. Jačmenné krúpy sparíme a uvaríme v údené vývare domäkka. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť. Červené konzervované fazuľa necháme odkvapkať. Mrkva očistíme a nakrájame na jemné rezance. Studené údené mäso premiešame s krúpami, fazuľkami a nakrájanú mrkvou. Pridáme usekanou petržlen a všetko spojíme so zálievkou. Fazuľový šalát s údeným mäsom a krúpami podávame studený a dobre odležaní. Vhodnou prílohou je tmavé pečivo alebo cesnakový toast.

Komentáre k receptu Fazuľový šalát s údeným mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty