Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Fazuľový boršč

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 53091x
Fazuľový boršč

Výdatná polievka z fazule, údeniny a zeleniny, ktorá môže slúžiť aj ako ľahší obed alebo večera. Polievka je pikantná.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Fazuľový boršč
recept Fazuľový boršč
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g paradajka
6 g soľ
50 g anglická slanina
1 ks feferónka
0,5 lyžičky majorana
0,5 g zeleninový bujón
50 g párok
700 ml voda
1 strúčik cesnak
15 g hladká múka
1 lyžica kečup
20 g maslo
100 g zelená paprika
0,5 lyžičky korenie mleté
50 g cibula
80 g suché fazuľa
0,5 lyžičky oregano

Postup prípravy receptu

Fazuľa namočíme cez noc, prípadne na 3 hodiny v 600 ml vody. Potom je uvaríme v rovnakej vode takmer domäkka. Pridáme na kocky nakrájaný olúpaný párok a anglickú slaninu, lúpané paradajky a cibuľu nakrájané na půlkolečka, papriku na prúžky a cesnak a feferónku bez jadier na drobné kocky. Pridáme bujón, kečup, soľ a ostatné koreniny. Uvedieme do varu a varíme cca 5 minút. Medzitým si z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju 100 ml studenej vody, rýchlo rozmiešame a pridáme do polievky. Varíme ďalších 10 minút. Podávame buď samotné, alebo s žemľou či chlebom a pivom. Ako aperitív sa hodia panák whisky. Energetická hodnota: 348 kJ na 100g, 984 kJ na porciu.

Komentáre k receptu Fazuľový boršč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty