Fazuľové karbonátky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 37009x
Vyprážané fazuľové karbonátky podávame so zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | suché biele fazuľa |
2 strúčiky | cesnak |
1 ks | vajcia |
1 ks | stredne veľké zemiaky |
50 g | cibula |
na obalenie: | |
strúhaná žemľa | |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Suché biele fazuľa preberieme a namočíme cez noc do studenej vody. Potom je v čerstvej vode uvaríme domäkka. Zemiaky uvaríme v šupke a olúpeme. Cibuľu nakrájame najemno a na oleji orestujeme ružova. Cesnak zlúpnite a prelisujeme. Mäkké fazuľa zlejeme a napoly rozmixujeme. Pridáme prelisovaný zemiaka, osmaženej cibuľu, cesnak a vajcia. Osolíme, okoreníme a riadne všetko premiešame. Polievkovou lyžicou tvoríme karbonátky, ktoré smáčíme v rozšľahanom vajci a obaľujeme v strúhanej žemli. Smažíme vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Fazuľa karbonátky môžeme podávať s varenými zemiakmi a duseným špenátom. Výborne chutia so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.