Fazuľová polievka s údeným mäsom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 158226x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
25 dkg | údené mäso (kosti) |
1 balíček | fazuľa |
podľa chuti: | |
3 - 4 guličiek | nové korenie |
soľ | |
3 - 4 guličiek | celý čierne korenie |
ocot | |
1 - 2 strúčikov | cesnak |
1 - 2 ks | bobkový list |
podľa potreby: | |
hotová zápražka |
Postup prípravy receptu
Deň vopred namočíme fazuľu. Druhý deň môžeme fazuľa variť v tej istej vode, ale nemusíme. Pridáme koreniny okrem soli! Fazuľa varíme približne 30 minút. Zatiaľ si nakrájame údené mäso. Po 30 minútach pridáme nakrájané údené alebo údené kosti. Varíme asi 1 - 1,5 hodiny, kým nie sú fazuľa mäkké. Pred dovarením pridáme zápražku (nemusí byť), dochutíme soľou, Podravku a pridáme 1-2 strúčiky cesnaku. Môžeme podľa chuti dochutiť aj octom. Hotovú fazuľové polievku môžeme ihneď podávať.