Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Fazuľová polievka po taliansky

  • polievky
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 13141x
Fazuľová polievka po taliansky

Výdatná polievka z bielej fazule so zeleninou, pripravovaná po taliansky. Výborne chutí sa strúhaným parmezánom a chrumkavými toasty.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Fazuľová polievka po taliansky
recept Fazuľová polievka po taliansky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks malý pór
3 ks zemiaky
8 - 10 ks ružičkový kel
150 g zeler
1 strúčik cesnak
1 ks Mrkva
1 ks cibula
250 g bielej fazule
4 ks paradajka
100 ml olej

podľa chuti:

strúhaný parmezán
mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

zeleninový vývar

Postup prípravy receptu

Fazuľa zalejeme studenou vodou a necháme cez noc napučať. Druhý deň zvoľna varíme fazuľu v rovnakej vode asi 20 minút. Zeleninu očistíme. Mrkva, zeler, cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kocky. Pór nakrájame na tenké plátky. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Kelové ružičky očistíme od vrchných listov, zbavíme stonky a umyjeme. Zemiaky olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak, pridáme zeler, mrkvu, paradajky, kapustičky, zemiaky a všetko restujeme asi 5 - 6 minút. Potom orestovanou zeleninovú zmes zalejeme vývarom is fazuľami. Osolíme, okoreníme a pod pokrievkou na miernom ohni varíme ešte 20 - 25 minút. Potom asi 1 / 3 polievky oddelíme a rozmixujeme ponorným mixérom na kašu. Tým v podstate polievku zahustíme a vrátime k ostatným ingredienciám. Fazuľová polievka po taliansky podávame so strúhaným parmezánom.

Komentáre k receptu Fazuľová polievka po taliansky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt