Fazuľky po arabsky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 62427x
Recept na rýchlu, chutnú večeru z fazuliek a mletého mäsa.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | mleté čierne korenie |
1 štipka | soľ |
2 plechovky | sterilizované fazuľky |
30 dkg | mleté mäso |
1 štipka | mletá sladká paprika |
1 lyžica | olej |
1 štipka | celý rasca |
1 štipka | karí korenie |
2 ks | cilbule |
2 lyžice | paradajkový pretlak |
1 strúčik | cesnak |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Cesnak olúpeme a vymiešame. Na oleji usmažíme dočervena cibuľu, pridáme rozotrený cesnak, mleté mäso, soľ, korenie, papriku, rascu, karí a dusíme 15 minút. Potom pridáme fazuľky s trochou náleve alebo mrazené fazuľky, ktoré uvaríme do polomäkké v osolenej vode. Ďalej pridáme paradajkový pretlak a dusíme ďalších 15 minút. Sterilizované fazuľky dusíme kratšiu dobu, aby neboli kašovitej. Fazuľa po arabské podávame s chlebom, zemiakmi alebo ryžou.