Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Fazuľková polievka s údeným mäsom

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27092x
Fazuľková polievka s údeným mäsom

Veľmi sýta polievka, s kúskom tmavého pečiva nahradí hlavný chod.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Fazuľková polievka s údeným mäsom
recept Fazuľková polievka s údeným mäsom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g zelenej fazuľky
150 ml smotana
mleté biele korenie
2 lyžice olej
1 - 2 lyžíc hladká múka
mletý kmín
soľ
1 ks cibula
350 g údený bok
2 - 3 ks zemiaky
pažítka
3 strúčiky cesnak
majorana
1 kocka zeleninový vývar

Postup prípravy receptu

Údený bôčik si nakrájame na malé kúsky, fazuľku umyjeme a tiež překrájíme. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. V hrnci rozohrejeme olej, vhodíme údené mäso a opekáme skoro dozlata. Potom prihodíme cibuľu, spolu chvíľu smažíme. Po chvíli pridáme nasekaný cesnak a zasypeme múkou. Osmažíme a zalejeme vodou. Pridáme kocku vývaru, zemiaky, fazuľky, osolíme, pridáme rascu a varíme miernym varom, až zelenina zmäkne. Potom fazolkovou polievku zalejeme smotanou, pridáme korenie, majoránku a nakoniec sekané bylinky. Fazolkovou polievku s údeným mäsom podávame teplú.

Komentáre k receptu Fazuľková polievka s údeným mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty