Farmársky pečeňový špíz
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 141091x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
2 lyžice | maslo |
2 strúčiky | cesnak |
2 ks | feferónka (červená) |
3 lyžice | olivový olej |
1 ks | malá bagetku |
soľ | |
1/2 lyžičky | sušený rozmarín |
2 snítky | šalvia |
200 g | anglická slanina |
400 g | teľacia pečeň |
Postup prípravy receptu
Sušenú rozmarínu premasírujte v dlani. Olúpeme cesnak a vymiešame ho. Rozkrojíme feferónky a odstránime semienka. Struky umyjeme a najemno nasekáme. Všetko dáme do šálky, prelejeme olivovým oleja a dobre premiešame. Umyjeme pečeň, osušíme ich a nakrájame na kocky veľké asi 3cm. Okoreníme je, prelejeme marinádou a necháme približne 2 hodiny odležať. Bagetu nakrájame na slabé krajčeky. Plátky slaniny nakrájame na kúsky. Opláchneme šalvia, štipky osušíme a otrháme z nich lístky. Vo vode dobre namočíme drevené špajle. Vyberieme pečeň z marinády a napicháme ich na špajle. Prekladáme krajčeky bagety, plátky slaniny a lístky šalvie. V panvici rozpustíme maslo a špízy v ňom zo všetkých strán dozlatista opečieme. Vyberieme ich a až potom osolíme, aby pečeň neztvrdla. Môžeme podávať samotné, alebo napríklad s ryžou.