Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Farmársky pečeňový špíz

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 141091x
Farmársky pečeňový špíz

Pečeňový špíz pre 4 osoby.

vytlačiť recept Farmársky pečeňový špíz
recept Farmársky pečeňový špíz sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
2 lyžice maslo
2 strúčiky cesnak
2 ks feferónka (červená)
3 lyžice olivový olej
1 ks malá bagetku
soľ
1/2 lyžičky sušený rozmarín
2 snítky šalvia
200 g anglická slanina
400 g teľacia pečeň

Postup prípravy receptu

Sušenú rozmarínu premasírujte v dlani. Olúpeme cesnak a vymiešame ho. Rozkrojíme feferónky a odstránime semienka. Struky umyjeme a najemno nasekáme. Všetko dáme do šálky, prelejeme olivovým oleja a dobre premiešame. Umyjeme pečeň, osušíme ich a nakrájame na kocky veľké asi 3cm. Okoreníme je, prelejeme marinádou a necháme približne 2 hodiny odležať. Bagetu nakrájame na slabé krajčeky. Plátky slaniny nakrájame na kúsky. Opláchneme šalvia, štipky osušíme a otrháme z nich lístky. Vo vode dobre namočíme drevené špajle. Vyberieme pečeň z marinády a napicháme ich na špajle. Prekladáme krajčeky bagety, plátky slaniny a lístky šalvie. V panvici rozpustíme maslo a špízy v ňom zo všetkých strán dozlatista opečieme. Vyberieme ich a až potom osolíme, aby pečeň neztvrdla. Môžeme podávať samotné, alebo napríklad s ryžou.

Komentáre k receptu Farmársky pečeňový špíz (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty