Farebný koláč s tvarohom a ovocím
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 40331x
Tento múčnik je možné plniť akýmkoľvek sezónnym ovocím alebo kompótom a jednotlivé vrstvy koláče farbiť kakaom, pudingom či iným farbivom. Fantázii sa nikdy medze nekladú a chuť je vždy neodolateľná.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto 1: | |
250 ml | mlieko |
1 ks | vajcia |
3 lyžice | kakao |
30 dkg | polohrubá múka |
10 dkg | cukor kryštál |
10 dkg | maslo |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
cesto 2: | |
20 dkg | polohrubá múka |
20 dkg | cukor kryštál |
3 ks | bielok |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
1 dl | olej |
300 ml | mlieko |
3 ks | žĺtok |
náplň: | |
3 kelímky | tvaroh |
200 ml | mlieko |
čerstvé alebo zavárané ovocie | |
2 ks | vanilkový cukor |
Postup prípravy receptu
V mise zmiešame cukor, vajcia, rozpustené maslo, múku, polku prášku do pečiva, kakao a mlieko. Vznikne trochu hustejšie cesto, takže je potrebné ho na plechu rozotrieť stierkou. Tvarohovú náplň vytvoríme zmiešaním tvarohu s cukrom a mliekom. Na tvarohovú vrstvu vyskladáme čerstvé alebo zavárané ovocie (marhule, slivky, jahody ai) podľa chuti. Na poslednej tretej vrstvu potrebujeme sneh z troch bielkov. Zvlášť v mise vymiešame cesto zo žĺtkov, cukru, oleja, mlieka, múky, prášku do pečiva a nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov. Táto posledná vrstva je podstatne tekutejší ako prvý, ale je to tak v poriadku. Nalejeme ju na ovocie a vložíme do rúry. Farebný koláč s tvarohom a ovocím pečieme 45 minút pri 170 ° C. Po vychladnutí nakrájame na štvorčeky, pocukrujeme a podávame.
Komentáre k receptu Farebný koláč s tvarohom a ovocím (1 komentár)
-
ivana
06.January 2012 23:34
kolacik je velmi dobry...manzel ho zjedol skoro cely sam:-D