Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Falošný španielsky vtáčik

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 45703x
Falošný španielsky vtáčik

Netočený španielsky vtáčik z bravčového mäsa.

vytlačiť recept Falošný španielsky vtáčik
recept Falošný španielsky vtáčik sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička vegeta
4 ks sterilizované uhorky
1 kocka masox
400 g bravčové mäso
2 lyžice plnotučná horčica
sójová omáčka
1 ks klobása
1 ks stredné cibule
1 štipka korenie
4 ks vajcia

podľa potreby:

2 lyžice hladká múka
olej
voda

Postup prípravy receptu

Klobásu nadrobno nakrájame. Stredná cibuľku olúpeme a nasekáme, uhorky nakrájame. Očistené bravčové mäso nakrájame na kocky. Najskôr osmažíme klobásu, dáme k strane panvy a osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme bravčové mäso a koreniny - čierne korenie, lyžičku vegety, kocku masoxu. Miešame a po chvíľke pridáme asi 4 nakrájané sterilizované uhorky (podľa chuti) a 2 lyžice plnotučnej horčice. Všetko ešte chvíľku opražíme a podlejeme vodou. Necháme dusiť. Medzitým si na inej panvici osmažíme 3 - 4 vajcia, môžeme ich aj uvariť natvrdo a potom nakrájať na malé kúsky. Keď je mäso mäkké, primiešame vajíčka. Potom zahustíme rozkvedlanou hladkou múkou s vodou. Ak je potrebné, dochutíme vegetu a sójovou omáčkou. Falošného španielskeho vtáčika bez točenia podávame s prílohou podľa chuti.

Komentáre k receptu Falošný španielsky vtáčik (2 komentáre)

  • Majo 12.April 2015 11:41

    Super vdaka za recept.Cela rodinka si na tom pochutnala.

  • krakovits ján 20.January 2014 12:42

    hnusnejšie jedlo som ešte nejedol nikdy.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty